Tate & Lyle Sugars, del av världens största rörsockerraffinaderi

Vårt sortiment av livsmedelsprodukter

Våra Tate & Lyle- och Lyle's-varumärken för socker ochsirap är favoriter i professionella kök. Vi erbjuder vittoch brunt rörsocker och florsocker av hög kvalitet i ettflertal format från 500 g till 25 kg. Vårt sirapsortimentär synonymt med välsmakande livsmedel och levererasi butiks- och cateringformat. Vi har också ett stortutbud av socker i smala och vanliga portionspåsar, bitsocker och smaksatt sirap som används för att söta drycker och till toppningar.

Rörsocker:

Vårt företag bygger främst på sockerrör som utgör 80 % av de 160 miljoner ton socker som produceras globalt.

Köksmästaren föredrar

Tate & Lyles rörsocker kännetecknas av sin fruktiga arom, söta eftersmak och hanteringsegenskaper och föredras av 68 % av konditorer jämfört med betkonkurrenter. Det anses lättare att blanda och har bättre stelningsegenskaper. När det testats tillsammans med betsocker, i produkter som t.ex. hårda karameller, var det en märkbar skillnad - sockerrör gav en lenare karamell med tydligare karamellsmak.

Produktvariation

Rörsockrets mångsidighet innebär att det kan ge betydligt större produktvariation jämfört med sockerbeta. Melass som härrör från raffinering av sockerrör, till skillnad från sockerbeta, tillför sötma och förstärker smaken på brunt och gulbrunt socker. Vitt socker, brunt socker och sirap är alla biprodukter av sockerrör och gör det möjligt för Tate & Lyle att erbjuda ett oöverträffat produktsortiment.

Fördelarna med rörsocker

Rörsocker är mycket mångsidigt – flera skördar kan skördas från en enda planta och skörden kan ske när som helst på året, vilket gör produktionen kostnadseffektiv. Rörsocker har stora fördelar jämfört med dess närmaste motsvarighet, betsockret, när det gäller smak, växtmetoder, produktvariation och är enkel att använda i matlagning.

 

Produkter som finns på www.menigo.se